Amsterdammertje kopen (standaardformaat)

Amsterdams paaltje ofwel Amsterdammertje kopen? Wij hebben ze nog. Karaktervolle Amsterdammertjes die echt in Amsterdam gestaan hebben.

SKU
Vintage Amsterdammertje
€ 125,00

Amsterdammertje, symbool van Amsterdam

Amsterdammertjes, de roemruchte Amsterdamse paaltjes die de Amsterdamse trottoirs versier(d)en. "Roemrucht" omdat menigeen die paaltjes vervloekte bij het in- en uitparkeren in Amsterdam. Gelukkig voor hen zijn er steeds minder Amsterdammertjes in Amsterdam. Voor de liefhebber wordt een Amsterdammertje kopen steeds moeilijker. 

Amsterdammertjes en de gemeente Amsterdam

Gedurende lange tijd verwijderde de gemeente ca. 2000 paaltjes per jaar omdat hun functie werd vervangen door hogere stoepranden en meer en meer parkeerwachten. Als gevolg daarvan zijn Amsterdammertjes bijna niet meer te krijgen. Gelukkig heb ik ze tot nu toe altijd wel weten te verkrijgen. Dit gaat echter moeilijker en moeilijker waardoor ik de prijs ook hebben moeten opvoeren (hogere inkoopprijzen en veel meer tijd kwijt aan inkoop). 

Amsterdam-cadeau.nl en de Amsterdammertjes

Voor Amsterdam-cadeau.nl zijn Amsterdammertjes een product van het eerste uur (2009). Ik heb er in de afgelopen jaren vele verkocht, in vele varianten. Zwart, roze, grachtengroen, oranje of authentiek roodbruin (RAL3007), dik of dun, ingekort, per stuk en per 100, voor feesten en voor op een graf, flink verroest of mooi opgeknapt, tweedehands, nieuw of zo goed als nieuw, van Rotterdam tot Canada. 

Amsterdam-cadeau.nl biedt de originele, officiële paaltjes, tweedehands, nieuw of van kunststof (desgewenst als lamp). De tweedehands paaltjes hebben echt in Amsterdam gestaan en dat maakt ze authentiek. Niet voor niets is deze variant het populairst. 

Een Amsterdammertje is een echte 'musthave' voor elke Amsterdamliefhebber.

Ik bied diverse diensten om de paaltjes cadeauwaardig(er) te krijgen. Zo schilder ik ze vaak opnieuw en voorzie ik ze vaak van een tekstplaat voor een blijvende boodschap van de cadeaugever(s), bijvoorbeeld wanneer een paaltjes als afscheidscadeau voor een collega wordt gegeven of als cadeau voor mensen die Amsterdam verlaten. Lees hier meer over de diverse mogelijkheden rondom Amsterdammertjes die ik bied of bel me direct: 06 - 2907 6947. 

De wonderlijke geschiedenis van de Amsterdammertjes

Wist je dat de eerste Amsterdammertjes loodzware kanonslopen van niet meer actieve en daarom gesloopte VOC schepen waren? Ze dienden toen om de huizen te beschermen tegen uit de bocht vliegende paard en wagens. Meer leuke informatie over Amsterdammertjes vind je op deze pagina met achtergrondinformatie over Amsterdammertjes en op allesoveramsterdammertjes.nl

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Amsterdammertje kopen (standaardformaat)