Rijksmuseum Amsterdam

Bezoek het grootste en belangrijkste museum van Nederland! Kinderen tot 18 jaar gratis toegang.!

SKU
Rijksmuseum Amsterdam
€ 17,50

Bezoek één van de topattracties van Nederland,
bezoek het Rijksmuseum

Een ticket voor het Rijksmuseum biedt door het prachtige gebouw én de meesterwerken binnen heel veel ' value for money'. Gun het jezelf of geef het als indrukwekkend cadeau. 

Het Rijksmuseum beschikt over een indrukwekkende collectie meesterwerken van o.a. Vincent Van Gogh, Johannes Vermeer, Frans Hals en Rembrandt van Rijn. Na een 10-jaar durend renovatieproject werd het Rijksmuseum in 2013 heropend door de toenmalige koningin Beatrix. Regel tickets voor jezelf of zorg voor een mooi en indrukwekkend cadeau. Ontdek de wonderen van deze Nederlandse nationale schat!

Het Rijksmuseum Amsterdam, kortweg het Rijks genoemd, is het grootste en belangrijkste rijksmuseum van Nederland. Het ligt tussen de Stadhouderskade en het Museumplein (nabij het Stedelijk en het Van Gogh Museum). Het biedt in zijn ruim 200 zalen een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis. Een groot deel van zijn ruim 1 miljoen voorwerpen tellende collectie bestaat uit werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters maar er zijn ook werken vanaf 1200 te zien. Het Rijksmuseum is eigendom van de Staat (Rijksgebouwendienst) en staat op de lijst van de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten (bron: Wikipedia). Het Rijksmuseum is ontworpen door de Nederlandse architect Pierre Cuypers en opende voor het eerst zijn deuren in 1885. Het Rijks is nationaal erfgoed sinds 1970. 

Het recente renovatieproject trad in de voetsporen van soortgelijke initiatieven van wereldberoemde musea zoals het het Louvre in Parijs en het Tate Modern in Londen. Het oude werd met het nieuwe gecombineerd. Zo is het atrium voorzien van een hoog glazen plafond die op unieke wijze combineert met de traditionele rode bakstenen muren. Enkele van de meest opmerkelijke werken omvatten De Nachtwacht van Rembrandt (1642), Het melkmeisje van Vermeer (1647) en één van Van Gogh's zelfportretten (1887).

Bestel nu je Rijksmuseum Amsterdam Tickets! 18 of jonger? Gratis toegang!

Het Rijksmuseum is zeker één van Amsterdams must-see attracties. Een bezoek aan het indrukwekkende Rijksmuseum is een perfecte manier om aan de drukte van het levendige centrum te ontsnappen en een ontspannen middag starend naar de grootste meesterwerken uit de geschiedenis door te brengen. Je kunt de relatief goedkope tickets voor het Rijksmuseum Amsterdam rechtstreeks bij ons bestellen. 

Geopend van maandag t/m zondag: 9.00 - 19.00 uur. Gesloten op 1 januari.

Tip: bezoek het Rijksmuseum na 16.00 uur in het hoogseizoen (april t/m juni) om de ergste drukte te vermijden.

Bezoekers worden verzocht geen bagage mee te nemen groter dan 55 x 35 x 25 cm. Bagage van die afmetingen wordt in de garderobe niet geaccepteerd. 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rijksmuseum Amsterdam