Oude kaart van Amsterdam in 1649

Onze favoriet, deze 17e eeuwse kaart van Amsterdam van maestro Johan Blaeu! Een prachtcadeau, vooral ingelijst is'ie om in te lijsten.

SKU
Oude kaart van Amsterdam in 1649
€ 25,00

Prachtige oude kaart van Amsterdam in 1649, door Johan Blaeu

Historische kaart van Amsterdam in 1649. Titel: Amstelodami. Deze oude stadskaart is afkomstig uit de wereldberoemde atlas van Johan Blaeu. Het mooie aan deze kaart is de duidelijke weergave van de dan nieuwe stadsmuren. Deze muren zijn inmiddels natuurlijk al lang neergehaald maar het is wel bijzonder te zien hoe het ooit was. Datzelfde geldt voor vele andere plekken zoals het Damrak en het Paleis op de Dam die mening Amsterdamliefhebber nu anders kent. 

Johan Blaeu was een zeer bekende cartograaf en uitgever van vele atlassen. Op deze kaart wordt het noorden aan de onderkant weergegeven.

Levertijd
Veelal 1 tot 3 werkdagen. 

Verzending: 5,50 euro (kosteloos ophalen in Haarlem kan ook desgewenst; bel 06 2907 6947 voor het maken van een afspraak)

Papier en inkt 
Afdruk op dik (225 grams), ongebleekt, mat papier. Kleuren blijven lang mooi door gebruik van pigmentinkt.

Lijst 
Houten wissellijst van Nederlands fabrikaat. Houtnerf enigszins zichtbaar bij koloniaal en zwart

Voorzijde: 
Helder glas, 2 mm dik

Achterzijde: 
MDF, 3 mm dik

Wortelnoten: 
Voorzijde glanzend gemarmerd, zijkanten glanzend zwart

Passe-partout 
Een kartonnen lijst met een rechthoekig venster, tussen de kaart en het glas van de lijst. 

Maatvoering 
De bovengenoemde maten, zijn de buitenmaten van het papier. De kaart die we erop drukken is iets kleiner, want er komt nog een witrand omheen. Lees voor je bestelt onze uitgebreide info over de maatvoering.

Reproductie
"Wat je ziet is wat je krijgt". Als op de afbeeldingen op deze website beschadigingen aan de kaart te zien zijn, zoals rafels, vouwen, bollingen of stukken kaart die missen, dan is dit óók het geval op de afdruk die je van ons ontvangt.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Oude kaart van Amsterdam in 1649